Непрекъснат теч на вода е причината за активирането на свлачищни процеси

...
Непрекъснат теч на вода е причината за активирането на свлачищни процеси
Коментари Харесай

Ето защо се активира свлачище до крайбрежната алея във Варна

Непрекъснат теч на вода е повода за активирането на свлачищни процеси по ската до крайбрежната алея във Варна, чийто регион през днешния ден бе огледан от комисия от специалисти, съобщи Българска телеграфна агенция.

Жоро Георгиев, шеф отдел „ Дейности по отбрана на популацията “ в Община Варна, уточни, че е належащо да бъде изследвана водата, с цел да се откри дали е подземна или идва от някаква канализация. Той напомни, че на свлачището, което падна от ската през април, бе изработен дренаж и това спря процесите.

Заместник-областният шеф на Варна Огнян Рачев добави, че комисията ще разпореди „ Геозащита “ да направи изцяло проучване на региона. С проучването на водата ще се заеме „ ВиК – Варна “. Междувременно регионът ще бъде обезопасен, добави Рачев. По думите му това ще бъде направено от Общината, като достъпът до зоната ще бъде стеснен и ще бъдат сложени предупредителни табели.

Свлачища има на няколко места по ската, уточни Рачев. За протичащото се ще бъде осведомено и Министерството на районното развиване и благоустройството. Според Рачев е належащо да бъде изработен план за цялостното подсилване на ската, защото казусът с рухването на земни маси е от години.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР